środa, 13 sierpnia 2014

Dorsz pieczony w bekonie z sosem koperkowym

Dzisiaj na obiad dorsz- nie smażony , ale w bekonie. Myślę że smakosze ryb będą zachwyceni. Dodatek sosu koperkowego będzie uzupełnieniem przepysznego obiadu. Obiad robimy szybko i rewelacyjnie się prezentuje. Polecam . :)
Zaczynamy 

Składniki:
dorsz - ilość zależna od potrzeby
bekon- tyle ile jest kawałków ryby
pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek

Sos koperkowy :
składniki i wykonanie znajdziesz tutaj

 Wykonanie:
Dorsz myjemy i suszymy na ręcznikach kuchennych.
Porcjujemy na około 2 cm grubości kawałki.
Pieprzymy i skrapiamy cytryną.
Każdy kawałek owijamy w bekon.

Bekon układamy w naczyniu żaroodpornym ( dno wysmaruj oliwą z oliwek)  , górę dorsza z bekonem pędzlujemy oliwką z oliwek.
Pieczemy w nagrzanym do 200 C piekarniku około 15 min.



Robimy w międzyczasie sos koperkowy .
Gotujemy ulubione warzywa- ja zblanszowałam szparagi i do tego ugotowałam ziemniaki.
Obiad gotowy


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit