czwartek, 21 sierpnia 2014

Kurczak feng shui z bambusem

 Pyszny obiad w 30 min? Chcesz zrobić na rodzinie wrażenie?a może chcesz odkryć nowy smak? Jeżeli choć na jedno pytanie odpowiedź brzmi "tak" :) to zapraszam do poznania nowego smaku kurczaka- dodatek oleju sezamowego, zmieni smak Waszego obiadu. Wierzę że będziecie powracać często :) do kurczaka feng shui. Polecam .
Zaczynamy:
 Składniki:
3-4 piersi z kurczaka
2 papryki zielona i czerwona
3 marchewki
op grzybów chińskich lub pieczarek
1 puszka bambusa
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200 ml rosołu z kurczaka- bulion
sałata pak choi
sól, pieprz, papryka
olej sezamowy

Wykonanie:
Piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, doprawić przyprawami I odstawić na 10-15 min.
Pokroić paprykę i  marchewkę.Odcedzić grzyby chińskie lub pokroić pieczarki , odcedzić bambus.
Rozbic 2 jajka dodać mąkę ziemniaczaną- wymieszać.Do jajka dodać kurczaka, wymieszać w jajku i mące.  Kurczaka dajemy  na rozgrzanego woka z 1 łyżką oleju  sezamowego.
 Smażyć kurczaka 5 min.
Przeniesc do miski.

Dajemy 2 łyżki oleju sezamowego i dajemy marchew i grzyby. Smażymy około 5 min. Dodajemy paprykę, bambus, sałatę i kurczaka- smażymy na dużym ogniu 2 min. Zalewamy bulionem.
Smażymy od zagotowania 2 min.
Gotowe :)

Podajemy z chińskim makaronem- noodlami.

Smacznego:)

3 komentarze:

  1. orientalne dania to moja mała wielka miłość :) super pomysł na obiadek.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudownie, chętnie wypróbuję :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Edytko to ja się wpraszam do ciebie na obiadek, pysznie to wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit